Officiële opening Moeder&Kind Centrum

0
230

Op vrijdag 1 februari wordt het gloednieuwe Moeder&Kind Centrum Harderwijk officieel geopend. Het centrum is gesitueerd op de eerste verdieping van het Zorgfront, naast de hoofdingang van ziekenhuis St Jansdal. Ter gelegenheid hiervan organiseert St Jansdal op zaterdag 2 februari 2013 van 11.00 tot 16.00 uur een gratis Moeder&Kind beurs in een grote tent op het parkeerterrein van het ziekenhuis. Deze informatieve en gezellige beurs richt zich met name op aanstaande ouders en jonge gezinnen. Natuurlijk zijn andere belangstellenden ook van harte welkom.

De officiële openingshandeling zal op vrijdag 1 februari a.s. worden verricht door Sabine Uitslag, voormalig lid van de Tweede Kamer voor het CDA. ziekenhuis_st_jansdal_harderwijk-200x163Voorafgaand aan de opening wordt voor professionals het symposium ‘Ontwikkelings- en gezinsgerichte zorg’ georganiseerd.

Op de Moeder&Kind beurs is veel informatie te verkrijgen over zwangerschap, bevalling en ouderschap. Op het ‘meet and greet’ plein en in de verschillende stands kunt u kinderartsen, gynaecologen en andere professionals ontmoeten. In de stands zijn veel leuke producten te koop. Op www.stjansdal.nl staat een volledig overzicht van de deelnemers. Tijdens de beurs worden ook rondleidingen verzorgd door het hypermoderne Moeder&Kind Centrum. Het is een unieke gelegenheid om het nieuwe centrum te bezoeken. Na de ingebruikneming is dat niet meer mogelijk. Het aantal deelnemers aan de rondleidingen is beperkt. Hierbij geldt: vol=vol.

Op woensdag 23 januari wordt een Moeder&Kind magazine huis aan huis verspreid in het verzorgingsgebied van Ziekenhuis St Jansdal. In dit magazine wordt een zo compleet mogelijk beeld gegeven van de verloskundige zorg in de regio Noordwest Veluwe en een gedeelte van Flevoland en wordt het Moeder&Kind Centrum onder de aandacht gebracht. Het magazine wordt uitgegeven door het ziekenhuis in samenwerking met het VEO Geboortehuis. Iedereen die het magazine niet thuis ontvangen heeft, kan een exemplaar afhalen bij ‘Documentatie en Voorlichting’ in de centrale hal van het ziekenhuis. De uitgave kon tot stand komen dankzij Wegener Speciale Uitgaven en advertentieopbrengsten.

Met de realisatie van het Moeder&Kind Centrum beschikt St Jansdal over tien couveusesuites, één onderzoekskamer, negen kraamsuites en vier zwangerenkamers. In het centrum komen ruimtes waar het hele gezin welkom is. Ook rooming-in behoort tot de mogelijkheden. Eén van de unieke facetten van dit centrum is dus dat de zorg is georganiseerd om de patiënt heen en niet zoals tot voor kort gebruikelijk om het specialisme heen.

De couveuse- en kraamafdeling verhuizen op maandag 4 februari en woensdag 6 februari naar het nieuwe centrum. Vanaf dat moment beschikt het St Jansdal daar over uitstekende en moderne voorzieningen voor verloskundige zorg en de zorg voor couveusekinderen.

Bron: St. Jansdal

Vorig artikelZorggroep Epe-Oene besluit ketenzorg te ondersteunen met KIS
Volgend artikelVitens wil scholen veroveren met tappunten
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.