Zorggroep Epe-Oene besluit ketenzorg te ondersteunen met KIS

0
193

Epe-Oene is een zorggroep die de regie en kwaliteit van de ketenzorg in eigen hand wil houden. Tevredenheidsonderzoek (2010) bij diabetespatiënten van de zorggroep resulteerde in een waarderingscijfer van gemiddeld een 8,4. Per 1 januari start de zorggroep met het VitalHealth Keten Informatie Systeem (KIS) voor de modules Diabetes, COPD en CVRM. De samenwerking van VitalHealth met Promedico en het voldoen aan de door de inspectie gestelde eisen voor zorggroepen waren hier leidend in.

De zorggroep Epe-Oene is in 2006 opgericht, de verschillende huisartsenpraktijken functioneren autonoom maar werken onderling goed samen. De hoge waardering voor de geleverde zorg willen ze in het vaandel houden en met de inzet van het  KIS borgen.

‘Aan onze keuze voor het KIS ging een belangrijk traject vooraf maar we hebben uiteindelijk voor VitalHealth gekozen omdat zij een modulair doorgroeimodel bieden. Daarnaast biedt het KIS een Individueel Behandelplan en is het contact met VitalHealth als zeer prettig ervaren, wat ons vertrouwen geeft in de toekomst.’ aldus Dennis Boon, huisarts en bestuurder van de Zorggroep Epe-Oene.

 

Binnen de zorggroep wordt gewerkt met Promedico als huisartsinformatiesysteem (HIS). De data uitwisseling tussen het HIS en het KIS was een belangrijk uitgangspunt evenals de mogelijkheid een integraal individueel behandelplan per patiënt te hebben.

 

De voorbereidingen voor de implementatie van het VitalHealth KIS zijn inmiddels in gang gezet. Op basis van een gezamenlijk opgesteld implementatieplan zal de inrichting en de training van POH-ers, huisartsen en andere ketenpartners de komende periode plaatsvinden.

Vorig artikelVertrouwen in Nederlandse ziekenhuizen gedaald
Volgend artikelOfficiële opening Moeder&Kind Centrum
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.