Zorgverzekeraar hindert verpleegkundig specialist

Array

“Zorgverzekeraars laten aantoonbare kansen op goede, goedkopere zorg liggen en werken daarmee moedwillig een innovatie in de zorg tegen”, zegt V&VN-voorzitter Henk Bakker in een blog op Skipr .

Er zijn inmiddels ruim 1500 verpleegkundig specialisten ingeschreven in het wettelijke Verpleegkundig Specialisten Register. Zij mogen volgens de wet medicatie voorschrijven, indiceren en voorbehouden handelingen verrichten, voorlopig voor een experimenteerperiode van 5 jaar. Henk Bakker: “De beroepsgroep, de politiek en de wetgeving zijn volledig klaar voor het inzetten van verpleegkundig specialisten. In het eerste jaar van de experimenteerperiode doemde echter een grote belemmering op voor de verpleegkundig specialist en voor hun werkgevers: de zorgverzekeraars.”

Hoofdbehandelaar
Volgens V&VN speelt onbekendheid met de nieuwe beroepsgroep van verpleegkundig specialisten een grote rol. Zorgverzekeraars weigeren onder andere de verpleegkundig specialist in de ggz te erkennen als hoofdbehandelaar. De beroepsvereniging doet een beroep op zorgverzekeraars om het functioneren van de verpleegkundig specialist niet langer te belemmeren.

Tweede Kamer kiest voor verpleegkundig specialist
Eerste Kamer kiest voor verpleegkundig specialist

Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen