CVZ-advies schokt slachtoffers

0
245

Concept advies voedt wantrouwen slachtoffers
In een aantal kranten stond dinsdag het bericht dat mensen psychische hulp die nodig is na mishandeling of seksueel misbruik als kind zelf moeten gaan betalen. Die aanbeveling zou het College voor zorgverzekeringen hebben gedaan in een concept-advies.


Geen consequenties voor korte termijn

Op korte termijn hoeven slachtoffers van mishandeling en seksueel misbruik zich geen zorgen te maken. Het gaat om een concept-advies. Het is niet zeker dat de aanbeveling blijft staan in het definitieve advies van het College voor Zorgverzekeringen. En vervolgens is het niet zeker of de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de aanbeveling overneemt.

Onverstandig advies

Slachtofferhulp Nederland vindt het onverstandig om psychische hulp die nodig is omdat mensen als kind misbruikt zijn niet meer te vergoeden. De onderzoeken van zowel de Commissie-Deetman als de Commissie-Samson laten glashelder zien dat de psychische gevolgen van seksueel misbruik groot kunnen zijn en slachtoffers ernstig kunnen belemmeren om goed te functioneren in de samenleving. Er is geen reden te bedenken waarom juist zij een uitzonderingscategorie moeten vormen. Wantrouwen is een van de mogelijke gevolgen van seksueel misbruik. Dat wantrouwen wordt met dit concept advies sterk gevoed.

Bron: Slachtofferhulp Nederland

Vorig artikelBesluit minister positief voor promovendi
Volgend artikelMondeling overleg Eerste Kamer met minister Schippers over zorgbezuiniging
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.