PET-CT-scan na combinatietherapie zinvol voor slokdarmkankerpatient

Array

onderzoek-2De invoering van een PET-CT-scan na gecombineerde preoperatieve chemo- en radiotherapie voorkomt dat slokdarmkankerpatiënten worden geopereerd die tijdens de therapie uitzaaiingen hebben ontwikkeld.
Dit concludeert Rachel Blom in haar onderzoek naar diagnostiek en de uitkomst van de operatie. Ze constateert tevens dat er geen verschil in uitkomst is tussen jonge of oude patiënten en tussen patiënten met een normaal gewicht of overgewicht. De prognose van degenen bij wie slokdarmkanker terugkeert, blijkt de laatste achttien jaar niet verbeterd.

Slokdarmkanker komt steeds vaker voor. Door betere diagnostiek en behandeling verbeterde de vijfjaarsoverleving.

Mw. R.L.G.M. Blom: Clinical Challenges in Esophageal Cancer Treatment. Promotor is dhr. prof. dr. O.R.C. Busch. Co-promotoren zijn dhr. dr. M.N. Sosef (Atrium Medisch Centrum Heerlen) en dhr. dr. M.I. van Berge Henegouwen.

promotie 01 feb 2013 12:00

PET-CT-scan na combinatietherapie zinvol voor slokdarmkankerpatiënt
Geneeskunde

* Agnietenkapel
Oudezijds Voorburgwal 229 – 231 | 1012 EZ Amsterdam             (020) 525 2362

Deelname
Toegang vrij

Gepubliceerd door UvA Persvoorlichting

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen