Zorg artsen over toename ongelijkheid in de zorg voor kinderen

Array

jeugdzorgArtsen maken zich zorgen dat de komende jaren de ongelijkheid in de zorg voor kinderen toeneemt, zo bleek op de conferentie over kinderrechten en gezondheidszorg op 24 januari. Op de conferentie, georganiseerd door Defence for Children, Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) en Artsen Jeugdgezondheidszorg Nederland (AJN), bespraken meer dan zestig kinderartsen, jeugdartsen, vertrouwensartsen, kinder- en jeugdpsychiaters de recente ontwikkelingen in de zorg.

De recente ontwikkelingen zetten het recht op toegang tot gezondheidszorg voor kinderen onder druk. Artsen hebben het VN-Kinderrechtenverdrag nodig om er voor te zorgen dat de kwaliteit en toegankelijkheid van zorg voor kinderen in stand blijven. Veranderingen in de jeugdzorg en gezondheidszorg die zorgen voor een teruggang in de toegang en kwaliteit van zorg, zijn namelijk, zo stelde hoogleraar Gezondheidsrecht Aart Hendriks in zijn inleiding, met kinder- en mensenrechtelijke argumenten te bestrijden.

Jaap Doek, emeritus hoogleraar Jeugdrecht aan de VU, stelde dat er nog steeds veel gedaan moet worden om de dreigende ongelijkheid in de toegang tot zorg te voorkomen. Hij riep de aanwezige artsen op in dit proces zelf de “lead” te nemen.

Bron: Nieuwsbank.nl/Defence for Children

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen