GenDx winnaar Innovatie Award

duim-omhoog-felecitatieEen van de spin-off bedrijven van het UMC Utrecht: GenDx heeft de Innovatie Award gewonnen. Deze award is een initiatief van het Tv-programma de Succesfactor. Zondag 27 januari was de uitreiking om 13.00 uur te zien tijdens het tv-programma `De Succesfactor’ op RTL7.
Het tv-programma `De Succesfactor’ laat alle elementen zien die met succes te maken hebben. Wat is succes? Waarom heeft de een meer succes dan de ander? In 2012 zijn elke aflevering vijf ondernemers uit verschillende branches getoond. Dit zijn topbedrijven die geselecteerd zijn in samenwerking met de Kamer van Koophandel op basis van strenge succescriteria.

Op zondag 27 januari 2013 reikte het Tv-programma de Succes Awards uit. De genomineerde bedrijven hiervoor zijn geselecteerd op basis van success criteria. Het gaat om drie awards: de Nationale Succes TV Award, de Groeibriljant Award en de Innovatie Award. GenDx heeft de Innovatie Award gewonnen. Een nieuw idee, product, methode, proces of technologie staan ten grondslag aan deze prijs. De prijs bestaat uit een award en speciale tv aandacht van RTL 7 en RTLZ.

GenDx
Een donororgaan moet aan allerlei eisen voldoen. Zo moet een orgaan van een donor worden gezocht met vergelijkbaar DNA als de patiënt. GenDx is het bedrijf dat ervoor zorgt dat iemand een zo hoog mogelijke kans maakt op een succesvolle operatie. Zonder dit biotechnische bedrijf zouden er veel donororganen afgestoten worden door het lichaam van de patiënt. GenDx zorgt voor diagnostische producten voor en tijdens transplantaties waarmee de arts voorzien wordt van cruciale informatie over patiënt specifieke behandelingen. Zij zijn gespecialiseerd in het onderzoeken in laboratoria om geschikte donors te kiezen op basis van weefseltype. Met hun Sequencing Based Typing-methode zorgen zij ervoor dat de slagingskans van een transplantatie aanzienlijk wordt verhoogd.
Naast diagnostische producten levert GenDx ook een intuïtief softwarepakket dat zeer goed samenwerkt met de apparatuur. Dit zorgt ervoor dat het makkelijk in gebruik genomen kan worden door de klant. Kijk voor meer informatie op: www.gendx.com

bron: UMC Utrecht