Informatiebijeenkomst over ‘stemmen horen’ in UMCG

stemmenStemmen in je hoofd? Kop d’r veur!’
Het UMCG, Stichting Weerklank en het Cliëntenplatform GGZ organiseren woensdag 6 februari 2013 in het UMCG een laagdrempelige informatiebijeenkomst met als thema ‘stemmen horen’. Doel is om informatie uit te wisselen en in gesprek te gaan over stemmen horen. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die stemmen horen, hun familie en vrienden, therapeuten en overige belangstellenden.

Veel mensen horen stemmen, soms één, soms meerdere. Sommige mensen horen alleen geluiden zoals muziek of bijvoorbeeld het geluid van een trein of een (deur)bel. Stemmen horen is niet per sé een verschijnsel van ziekte, maar kan ook bij ‘normale’ mensen voorkomen. Niet iedereen die stemmen hoort heeft er last van. Bovendien is te leren ermee om te gaan. Toch is er een aanzienlijke groep stemmenhoorders die wel problemen heeft. Slechts een klein deel daarvan zoekt hulp. Stemmenhoorders zijn niet gek, maar vaak vinden anderen hen gek; dit vooral omdat anderen de stemmen niet kunnen horen.

In twee blokken (17.30 en 19.30 uur) zullen sprekers iets vertellen over de visie van Stichting Weerklank op stemmen horen, over stemmen horen bij kinderen en over behandeling op de Stemmenpoli van het UMCG. Bovendien zullen enkele ervaringsdeskundigen hun verhaal komen vertellen. Ook zal er (van 18.30 tot 19.30) driemaal een korte film worden vertoond over stemmen horen.

De informatiebijeenkomst vindt op 6 februari plaats tussen 17.00 en 21.00 uur in de Rode Zaal van het UMCG.

Aanmelden is niet noodzakelijk. Er is koffie, thee, soep en broodjes.

Voor informatie over stemmen horen kunt u terecht op de websites van Stichting Weerklank: www.stemmenhoren.nl en van de Stemmenpoli van het UMCG: www.psychiatrie.umcg.nl

bron: UMCG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen