Verstoringen in eiwitproces basis voor longfibrose – Universiteit va

Array

onderzoek-200x194Verstoringen in het proces van integrines vormen de basis van aan een aantal ziekten zoals longfibrose, nefrotisch syndroom en Kindler syndroom (een ziekte die gekenmerkt wordt door ernstige blaarvorming in de huid en darmafwijkingen), toont Coert Margadant aan.

Integrines zijn eiwitten op de celmembraan die belangrijk zijn voor de communicatie van cellen met hun omgeving. De synthese en afbraak van integrines, het transport van integrines door de cel, en hun presentatie op de celmembraan worden sterk gereguleerd door eiwitten die aan de integrines binden. Margadant beschrijft in zijn onderzoek hoe deze processen in goede banen worden geleid.

Dhr. C. Margadant: Regulation of integrin function and trafficking. Promotor is dhr. prof. dr. A.J.M. Berns. Co-promotor is dhr. dr. A. Sonnenberg.

29 jan 2013 14:00

Verstoringen in eiwitproces basis voor longfibrose
Geneeskunde
* Agnietenkapel
Oudezijds Voorburgwal 229 – 231 | 1012 EZ Amsterdam             (020) 525 2362
Deelname
Toegang vrij

Gepubliceerd door UvA Persvoorlichting

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen