Virus bij luchtweginfectie kinderen niet altijd opgemerkt

Array

promotieIn vijf tot dertig procent van de kinderen die in het ziekenhuis opgenomen worden met een luchtweginfectie, kan geen virus worden gevonden in de routine-diagnostiek. Een mogelijke oorzaak is dat deze kinderen geïnfecteerd zijn met een nieuw virus dat niet herkend wordt.

Michel de Vries testte met de VIDISCA-454-techniek, een techniek die bekende en onbekende virussen kan identificeren door middel van het virale genetisch materiaal, meerdere patiënten waarbij enkele zeldzame virussen zijn gevonden (onder andere humaan parechovirus type 5 en 6). Van de parechovirussen is de evolutie in kaart gebracht.

Dhr. M. de Vries: Virus discovery and human parechoviruses. Promotor is dhr. prof. dr. B. Berkhout. Co-promotor is mw. dr. C.M. van der Hoek.

* Agnietenkapel

Oudezijds Voorburgwal 229 – 231 | 1012 EZ Amsterdam             (020) 525 2362

bron: Univer. van Amsterdam (promoties)

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen