Vitamine D-controle noodzakelijk van wieg tot graf

Array

visolieWoensdag 27 maart: Symposium Vitamine D
Vitamine D is essentieel bij de bouw van gezonde botten en heeft in veel andere processen in het lichaam een ondersteunende rol. Bij de helft van de mensen is de vitamine D status onvoldoende. Op woensdag 27 maart organiseert het Meander Medisch Centrum in Amersfoort daarom het symposium ‘Vitamine D: noodzakelijk van wieg tot graf’.

Onder de Nederlandse beroepsverenigingen van zorgverleners bestond in 2011 nog veel onduidelijkheid en een afwachtende houding ten aanzien van het nut, het meten en het suppleren van vitamine D. In dit symposium wordt de stand van zaken toegelicht, het huidig beleid besproken en waar nodig een aanzet gemaakt voor nieuw beleid.

Extra aandacht wordt gegeven aan zwangerschap en jonge kinderen en aan fractuurrisico, valpreventie en mobiliteit bij ouderen. Vitamine D is belangrijk voor de ontwikkeling van het jonge kind, zelfs in de baarmoeder. Verder is de vitamine D status van belang voor het functioneren van ons afweersysteem en geassocieerd met een verhoogd risico op auto-immuunziekten, cardiovasculaire aandoeningen en sommige vormen van kanker.

Wilt meer weten over dit symposium?
Ga naar www.meandermedischcentrum.nl/vitamine-d

Bent u journalist en heeft u interesse in het onderwerp Vitamine D?
Neemt u dan contact op met:

Josje van der Meer
Communications manager
Roche Diagnostics Nederland BV
Tel. +31 (0)36 53 94 911
Mobile: +31 (0)6 22 52 99 40
mailto:[email protected]
www.roche.nl

Recente artikelen