Ingreep wordt minder belastend dankzij nieuwe technologie

Array
technologie100e afgestudeerde Technisch Geneeskundige
De radioactieve straling die tot nu toe nodig is om uitzaaiingen van borstkanker te ontdekken, is een extra belasting voor de patiënt. En in landen waar de radioactieve stof niet eens voorhanden is, worden ook nog eens méér lymfeklieren weggenomen dan eigenlijk nodig is.
Maarten Grootendorst heeft een trial helpen opzetten in vijf ziekenhuizen in Engeland en het Medisch Spectrum Twente in Enschede. Hij wil weten of de zogenaamde ‘schildwachtklier’ ook magnetisch is te herkennen: dat is de klier waarin de grootste kans op tumorcellen aanwezig is. Deze kansrijke nieuwe technologie is duidelijk minder belastend. Maarten is de honderdste afstudeerder van Technische Geneeskunde, hij gaat promoveren aan King’s College London. Ook daar gaat hij zich richten op technologie die het lot van vrouwen met borstkanker verlicht.
Bron: University of Twente
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen