Ziekenhuizen kiezen voor Mediq

diabetes-fotoGisteren op Wereld Diabetes Dag maakte de jury de winnaars bekend van de fotowedstrijd Diabetes 24/7. De jury, bestaande uit onder andere Anne Hoogendoorn, bekend van The Voice of Holland en topfotograaf Corbino, maakte de keuze uit bijna 500 inzendingen. Diabetes 24/7 is een initiatief van Platform Wereld Diabetes Dag in samenwerking met Mediq. Wereld Diabetes Dag is wereldwijd de belangrijkste bewustwordingscampagne voor diabetes.

Diabetes is vaak onzichtbaar, maar heeft een grote impact op het dagelijkse leven van de mensen die het treft. Met de fotowedstrijd Diabetes 24/7 wil Platform Wereld Diabetes Dag diabetes een gezicht geven. De winnende foto’s zijn vanaf nu te zien op www.diabetes24-7.nl en in een reizende expositie.

Diabetes in Nederland
Nederland telt ongeveer 1 miljoen mensen met diabetes. Echter, zo’n 250,000 mensen weten niet dat ze diabetes hebben. Daarom kan iedereen vanaf vandaag de komende twee weken de gratis bloedsuikertest doen bij Mediq Apotheek. Vraag ernaar in uw Mediq Apotheek.

Prijsuitreiking
Voorzitter van de jury Corbino: “Fantastisch, dat we zo’n 200 inzendingen meer hebben ontvangen dan vorig jaar. Het onderwerp leeft. We hebben gekeken naar confronterende, originele foto’s, die op treffende wijze het leven met diabetes illustreren.” Winnaars ontvangen diverse prijzen, van een geldbedrag, camera’s, foto masterclasses van Corbino tot en met iPads tijdens het NAD-congres (Nationaal Actieprogramma Diabetes) vandaag in het World Forum in Den Haag.

Jongeren met diabetes
Mediq steunt projecten voor jongeren met diabetes. Als maatschappelijk partner van de fotowedstrijd heeft Mediq speciaal aandacht besteed aan foto’s die de combinatie jongeren en diabetes in beeld brengen.
Bron: Nieuwsbank.nl