Kinder- en jeugdpsychiatrie kiest voor een gezamenlijk EPD/ZIS pakket

Array

Vijf Nederlandse organisaties voor kinder- en jeugdpsychiatrie – De Bascule, Curium-LUMC, De Jutters, Karakter en Triversum – tekenden op 31 januari 2013 een contract voor een gezamenlijk pakket voor het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) en Ziekenhuis Informatiesysteem (ZIS). De vijf organisaties hebben – na een intensief selectietraject – gekozen voor het product USER van leverancier Impulse, als gezamenlijk te verwerven en individueel te implementeren EPD/ZIS pakket.

De gezamenlijke verwerving komt voort uit een gemeenschappelijke visie van zeven categorale psychiatrische centra uit het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie op zorg aan kinderen en jongeren met psychiatrische problematiek. binairHet gemeenschappelijke EPD is een opmaat naar een bredere afstemming van zorgorganisaties. In 2013 starten we met een gelijkvormige ontwikkeling van zorgprogrammering in het gehele netwerk van de 7 leden. Door de bundeling van kennis, kunde en ondernemingszin, beogen we te  komen tot een toekomstgerichte, maatschappelijk relevante, kinder- en jeugdpsychiatrie, waarin de klant (kinderen, jongeren en hun gezinnen) centraal staat en waarbij de centra doelmatig gebruikmaken van de beschikbare financiële middelen.
Waardevolle samenwerking draagt bij aan betere zorg
De samenwerking betekent dat de betrokken organisaties actief vakinhoudelijke informatie met elkaar uitwisselen. Door geprotocolleerde opslag en verwerking van gegevens is betrouwbare onderlinge vergelijking van behandelresultaten mogelijk. Met een goed overzicht van de behandeluitkomsten kunnen we behandelmethodieken aanscherpen. Daarnaast worden gegevens uit onderzoeksprojecten uitgewisseld. Dit zal het wetenschappelijk onderzoek een stimulans geven.
EPD/ZIS pakket biedt patiënt moderne dienstverlening
Een gezamenlijk EPD/ZIS pakket maakt ook mogelijkheden tot verbetering van de dienstverlening aan de patiënt concreet. Zo zal binnenkort een patiënten portal ingericht worden en implementeren we gezamenlijk E-health-modules .
Collectieve verwerving en decentrale invoering
Ook op financieel gebied is een gezamenlijk EPD/ZIS pakket een logische keuze. De bundeling van inkoopkracht leidt tot betere leveringsvoorwaarden. De samenwerking versterkt de mogelijkheden van de vijf organisaties om het EPD technisch en inhoudelijk te laten door ontwikkelen. Na de centrale ondertekening van het contract op 31 januari volgt een decentrale invoering binnen De Bascule, Curium-LUMC, De Jutters, Karakter en Triversum. Elke organisatie maakt hierover apart afspraken met leverancier Impulse.
Dit is een persbericht namens vijf organisaties Kinder- en jeugdpsychiatrie:
De Bascule
Curium-LUMC
De Jutters
Karakter
Triversum
1 februari 2013
Kinder- en jeugdpsychiatrie kiest voor een gezamenlijk EPD/ZIS pakket
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen