VTM en Eyeworks starten dit voorjaar met de opnames van Cordon

In samenwerking met het Instituut voor Tropische Geneeskunde en het Mediafonds
Nog voor de zomer start VTM met opnames van een nieuwe fictiereeks. Het verhaal start wanneer een doordeweekse buurt wordt afgesloten van de buitenwereld door het uitbreken van een besmettelijk virus. Mensen zijn plots volledig op zichzelf aangewezen en de crisis brengt het allerbeste in hen naar boven… maar ook het allerslechtste. In Cordon ligt de focus op het verhaal van een groep mensen die door deze besmetting gevangen zitten in een cordon, een schutskring. De reeks wordt gefilmd in Antwerpen. Productiehuis Eyeworks Film & TV Drama is volop bezig met de casting.

Scenarist van de reeks is Carl Joos, onder andere bekend van tv-reeksen als Flikken, Windkracht 10 en In Vlaamse Velden. video-camera-pro-200x200Op filmvlak schreef Carl onder meer al de scenario’s voor De Zaak Alzheimer, Dossier K en The Broken Circle Breakdown. Carl Joos : “Ik heb mij altijd afgevraagd hoe ik, en de mensen in mijn straat, zouden reageren als hun dagelijks leven plots stilviel. Wie zou de held uithangen, wie zou panikeren, wie zou berusten? Zouden er levenslange vriendschappen ontstaan? Hoe lang zou het duren voor bij sommigen het laagje beschaving wegviel? Ik heb de kans gehad om dat sterk emotioneel gegeven uit te diepen en te combineren met een thriller over oorzaak, over schuld en boete. Een heel heftig schrijfproces. Met hopelijk een heftige serie als resultaat.”

 

Regisseur is Tim Mielants, die eerder al een flink aantal afleveringen van Code 37 regisseerde.

 

Vanuit het Departement Fictie van VTM is Gudrun Burie bijzonder enthousiast over dit nieuwe Vlaamse fictieproject: “Uit de scenario’s blijkt al dat deze reeks alle elementen heeft van een steengoede thriller: spanning, originaliteit en actie. We kijken nu al reikhalzend uit naar de eerste beelden.”

 

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde verleent voor het eerst zijn medewerking en expertise op gebied van virussen aan een tv-dramareeks. Prof. dr. Bruno Gryseels, directeur van het Instituut voor Tropische Geneeskunde: “Het ITG verleent haar medewerking omdat infectieziekten door globalisering, klimaatopwarming en menselijk falen een mondiale dreiging blijven en voor miljarden mensen in het zuiden dagelijkse werkelijkheid. Deze problematiek in de aandacht brengen, behoort ook tot onze opdracht.”

Deze reeks wordt mede mogelijk gemaakt via het Mediafonds van het Vlaams Audiovisueel Fonds en de tax shelter-maatregelen van de Federale Overheid.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen