Nijmegen krijgt TEDx

Vanaf 8 april heeft Nijmegen zijn eigen TEDx evenement. Die dag vindt TEDxNijmegen plaats in de Schouwburg aan het Keizer Karel Plein. TEDxNijmegen is het vervolg van twee eerdere edities van de internationale ideeënconferentie die in Maastricht plaatsvonden, georganiseerd door het UMC St Radboud.

Het leven
TEDxNijmegen gaat over het leven. Over wat mensen tegenkomen van conceptie tot de oude dag. Over gezondheid en ziekte, zorgen en verzorgd worden. Over de weg van 0 tot 110 jaar oud. Op hetpodium komen zo’n 20 (inter)nationale sprekers, waaronder Herman van Veen (kinderrechtenactivist,geestelijk vader van Alfred Jodocus Kwak en opa van Lot), Edward Gerjuoy (een 95 jarige professor uit Pittsburgh) en Gerard van Grinsven (CEO van het Henri Ford Hospital in de VS).
In vorige edities stonden onder andere Simon Sinek, e-patient Dave, Wouter Bos, Bart Knols en Sophie van der Stap al op het podium. De video’s van deze conferenties zijn veel bekeken.
Over TEDx
TED staat voor Technology, Entertainment & Design en is in 1984 in de VS begonnen als een platform voor ideeën uit deze drie werelden. Sindsdien is het gegroeid tot een wereldwijd fenomeenwaar sprekers als Bill Clinton, Oliver Sacks en Graig Venter het podium deelden. Met de gedachte‘ideas worth spreading’ is het TEDx programma ontstaan. TEDx staat voor onafhankelijk
georganiseerde evenementen waar mensen bij elkaar komen om een TED-­?achtige ervaring te delen.
Doe mee
Het evenement is alleen op uitnodiging te bezoeken. Wie TEDxNijmegen wil bijwonen kan daarvoor een uitnodiging aanvragen op www.tedxnijmegen.nl. Voor wie geen uitnodiging heeft, is TEDxNijmegen ook live te volgen via internet, of op een van de vele livestream locaties.
Picture life
Iedereen kan meedingen naar een uitnodiging voor TEDxNijmegen door mee te doen aan de fotowedstrijd Picture Life. Stuur daarvoor een foto in van een uitzonderlijke gebeurtenis uit je leven.Kijk op www.tedxnijmegen.nl voor de voorwaarden.
TEDxNijmegen is een onafhankelijk georganiseerd evenement en wordt ondersteund door het UM StRadboud en andere partners.
www.tedxnijmegen.nl
Twitter: @tedxnijmegen
Facebook: facebook.com/tedxnijmegen
Naschrift: een aantal weken later in Mei zal in Nijmegen tevens TEDxRadboudU worden
georganiseerd in De Vereeniging als onderdeel van de festiviteiten rondom het 90-jarig bestaan van
de Radboud Universiteit. Hierover meer op www.TEDxRadboudU.com
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen