Veel belangstelling voor borstkankercongres praktijkassistentes

Array

mammacongresEen bloemetje als dank voor het organiserende comité. Van links naar rechts Anja Sparreboom, (verpleegkundig specialist mammacare), Ingrid Sendar (transferverpleegkundige) en Liesbeth van Wingerde (mamacare verpleegkundige).

Op 29 januari organiseerde het Havenziekenhuis in Rotterdam voor het eerst een mammacongres speciaal voor praktijkassistentes. ‘De behandeling van borstkanker’ was het thema van de avond. Onderwerpen als de diagnostiek van het mammacarcinoom, chirurgische behandeling van borstkanker en de Mammapoli passeerden de revue en de 45 deelnemers wisselden hun ervaringen volop uit tijdens de bijeenkomst.

Het aantal borstkankerpatiënten blijft nog altijd toenemen, ook huisartsen en assistentes
krijgen hier veel mee te maken. Praktijkassistentes krijgen regelmatig vragen van patiënten over borstkanker, vooral over praktische zaken. Zij zijn vaak degene die de patiënt te woord staan na een verwijzing door het bevolkingsonderzoek en krijgen dan direct veel vragen. “Waar moet ik nu heen? Wat zijn de stappen in het behandelproces?, Waar moet ik rekening mee houden en hoe voel ik me dan? ‘

Het mamacongres werd georganiseerd om de praktijkassistentes bij te praten in de snel groeiende informatiestroom over borstkanker en de manier van werken in het Havenziekenhuis.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen