Eerste resultaten tbc vaccinonderzoek in kinderen

Array

mijlpaalGisteren zijn in ‘The Lancet’ de eerste resultaten gepubliceerd van klinisch onderzoek naar een nieuw vaccin voor tuberculose. Het gaat om het verst ontwikkelde vaccin dat wereldwijd wordt ontwikkeld, en is voor het eerst in kinderen getest. Hoewel de onderzoekers hadden gehoopt dat dit vaccin effectiever zou zijn dan het huidige vaccins, betekent dit een belangrijke mijlpaal in het wereldwijde onderzoek.

Omdat tuberculose jaarlijks nog steeds zo’n 1,5 miljoen doden veroorzaakt, en omdat antibiotica resistente tuberculose ook een grote dreiging vormt voor Nederland, zijn nieuwe vaccins dringend nodig. In Nederland werken, naast onze stichting, nog 5 andere organisaties hard aan de ontwikkeling van die vaccins.

Meer informatie over dit onderzoek is hier te vinden: http://www.tbvi.eu/news-agenda/news/news-message/first-result-phase-iib-clinical-trial-good-basis-for-continued-research.html

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen