LabWest en Roche gaan samenwerking aan voor innovatieve diagnostiek in regio Haaglanden

Array

samenwerking1-200x194‘De volledige mogelijkheden en waarde van innovatieve diagnostiek beschikbaar maken voor patiënten en aanvragers’. LabWest tekende op 4 februari de intentieverklaring met Roche Diagnostics voor een samenwerking van 10 jaar, die het laboratorium volledig klaar maakt voor de toekomst. De overeenkomst met Roche is baanbrekend in de zorg. Met deze overeenkomst committeren LabWest en Roche zich gezamenlijk aan één doel: Patiënten en aanvragers verzekeren van de modernste diagnostiek, inclusief technische en medische innovaties.

“Als ‘labpartner’ zal Roche onze laboratoria inrichten en gaan beheren. Roche heeft zich in het selectieproces laten zien als een hele gedegen partner, die graag met ons mee wil denken en een goed plan heeft ontwikkeld om kwalitatief hoogstaand en efficiënt te werken”, aldus Annemiek Overboom en Gijs de Kort, directie LabWest.

Een toekomstbestendig laboratorium voor de regio Haaglanden is met deze samenwerking een feit. LabWest is verantwoordelijk voor de laboratoriumdiagnostiek van het HagaZiekenhuis, Medisch Centrum Haaglanden en voor trombosezorg in de regio Haaglanden. Binnen de overeenkomst geldt dat Roche, de Zwitserse marktleider in in-vitrodiagnostiek, de verantwoordelijkheid neemt voor het beschikbaar stellen van de beste diagnostische mogelijkheden binnen alle laboratoriumdisciplines. Het bedrijf brengt daarmee ook de samenwerking tot stand brengt met collega-leveranciers, waaronder ThermoFisher Scientific en Sysmex. In de samenwerking met Roche zal LabWest intensief contact hebben met de geneesmiddelen-divisie van Roche. Beide organisaties zullen in onderzoek en projecten kunnen profiteren van beschikbare kennis en capaciteit.

“Dit is voor Roche Diagnostics een enorme stap in de toekomst. We zijn zeer trots deze vergaande vorm van partnerschap met LabWest aan te kunnen gaan. Roche gelooft in de waarde van innovatie en partnerschap om die innovatie ook beschikbaar te maken voor patiënten en artsen. LabWest laat met deze overeenkomst zien dat zij de ambitie hebben de zorg in de regio te garanderen van de beste diagnostische mogelijkheden,” aldus Geoff Twist, general manager van Roche Diagnostics Nederland. In de overeenkomst tussen LabWest en Roche Diagnostics zijn bovendien afspraken gemaakt over opleiding en training van de laboratoriummedewerkers, verdere digitalisering van patiëntgegevens en een uitgebreid netwerk van prikposten.

Bij de fusie van de laboratoria in de regio tot het huidige LabWest werd een ingrijpende uniformering en modernisering van het apparatuurpark en de introductie van een nieuw informatiesysteem aangekondigd. De nieuwe opzet van LabWest bestaat uit een centraal laboratorium dat tijdens kantooruren grote hoeveelheden routinewerk en bijzondere bepalingen verricht. Daarnaast beschikt elke ziekenhuislocatie over een laboratorium voor spoedaanvragen en bloeduitgifte dat 24 uur per dag open is. De ontwikkeling wordt mogelijk gemaakt door onder meer technische ontwikkelingen, zoals laboratoriumrobots en informatietechnologie. Het nieuwe laboratorium zal verder beschikken over een uitgebreid netwerk van prikposten in de regio en mogelijkheden voor bloedafname thuis en in huisartsenposten. De innovaties zullen nog dit jaar gerealiseerd worden in nauwe samenwerking met Roche en haar partners.

bron: LabWest

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen