Het recht om te sterven – Lezing

Array

zon-doodDe maatschappelijke discussie rond palliatieve zorg en de wetgeving rond euthanasie zijn het logisch sluitstuk van een halve eeuw ervaring met medische toptechnologie. Daardoor kan veel leed worden vermeden, maar kan ook – wanneer artsen de behandeling te lang volhouden – nieuw lijden ontstaan.

Dankzij de euthanasiewet weten mensen steeds beter dat ze de regie over hun levenseinde zelf in handen kunnen nemen. Toch schat men de beslissingen tot euthanasie slechts op twee procent van de jaarlijkse sterfgevallen.

Er zijn echter nog vijf andere mogelijkheden die kunnen overwogen worden om te helpen bij de keuze voor een milde dood. Ze zullen vanuit verschillende aspecten bekeken worden met het oog op het recht om te sterven.

7 maart 2013
Locatie: Aula Minderbroedersberg 4-6 / Tijd: 20:00
Gratis toegang. Lezing door Prof. dr. W. Distelmans, hoogleraar palliatieve geneeskunde, VU Brussel.

Voor meer informatie kijk op de website van Studium Generale.

Bron: Universiteit Maastyricht

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen