NK Debatteren voor Geneeskundestudenten

sociaal contact wereldMedische studentenvereniging Mozaiek organiseert op woensdag 20 februari het Nationaal Kampioenschap Debatteren voor Geneeskundestudenten in het AMC. Het thema van dit jaar is `de sociale arts’.

De arts van tegenwoordig gebruikt sociale media zoals Twitter, Facebook en Whatsapp. Brengt dit de privacy van patienten in gevaar? Op 20 februari debatteren geneeskundestudenten van zes van de acht medische faculteiten over deze en andere stellingen.
De debatten hebben tot doel om geneeskundestudenten te leren beter te luisteren en helder te redeneren en te leren het publiek te informeren over actuele maatschappelijke gezondheidskwesties.

De debatten worden geleid door dagvoorzitter Marc Benninga, hoogleraar Kindergeneeskunde in het AMC, en beoordeeld door onder anderen Cees Jan de Boer, advocaat gezondheidsrecht bij Van Doorne, en Lieke van der Scheer, filosoof/ethicus van het VUmc.
De debatten zijn openbaar en vinden op 20 februari tussen 13.00 en 17.00 uur plaats op een van de centrale pleinen van het AMC. Meer informatie over het NK Debatteren voor geneeskundestudenten is te vinden op www.nkdebat.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen