Mega Sportinstuif voor kinderen met een beperking

Array

Iedere vrijdagmiddag is er voor kinderen van 8 t/m 14 jaar een Mega Sportinstuif! Hier zijn super leuke en verschillende sport en spelactiviteiten uitgezet in de sporthal van het Spectrum in Hoofddorp. Deze activiteiten worden begeleid door sportinstructeurs van Sportservice Haarlemmermeer.

Voor kinderen met een beperking is het vaak lastig om een geschikte sport en spelactiviteit te vinden. Daarom organiseert Sportservice Haarlemmermeer in de maanden maart en april voor deze kinderen een Mega Sportinstuif.

kinderenDe kinderen met een beperking kunnen van 16.00 uur tot 16.30 uur deelnemen aan een clinic die speciaal voor hen georganiseerd wordt. Vervolgens kunnen ze van 16.30 uur tot 17.00 uur aansluiten bij de reeds bestaande Mega Sportinstuif. Hier krijgen ze, mocht het nodig zijn, extra begeleiding.

Extra clinic
De sporten die aangeboden worden tijdens de clinic variëren van balsporten zoals handbal, basketbal en volleybal tot individuele sporten zoals atletiek en tennis.

Zo bieden we verschillende sporten aan zodat ook kinderen met een beperking kunnen snuffelen aan verschillende sporten die aangeboden worden in de Haarlemmermeer of daarbuiten. Tijdens deze clinic zijn kinderen met een lichamelijk en/ of geestelijke beperking welkom. Aan de hand van de samenstelling van de groep wordt de inhoud van de clinic bepaald door een deskundige lesgever van Sportservice Haarlemmermeer.

Instromen bij de Mega Sportinstuif
Na de clinic stromen de kinderen in bij de reeds bestaande Mega Sportinstuif. Hier worden sporten aangeboden die eerst geoefend zijn tijdens de clinic. Ook zijn er E-games aanwezig. Dit zijn interactieve spellen met de nieuwste hightech bewegingsapparatuur. Denk hierbij aan reactie spellen of dansmatten waarop de deelnemers met pijlen, patronen van bewegingen nadoen.

Inschrijven
Om deel te kunnen nemen aan de clinic moet u uw kind minimaal drie dagen van te voren inschrijven. Dit kan via de cooerdinator Jelmer Janssen [email protected] Onder vermelding van leeftijd en soort beperking van uw zoon of dochter.

Kosten
De kosten om deel te kunnen nemen is EUR 1,- per keer. Deze kunnen ter plaatse worden voldaan.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Jelmer Janssen via bovenstaand e-mail adres.

bron: Sportservice Noord-Holland

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen