Wie controleert de Vereniging tegen de Kwakzalverij?

Array

Advocaat mr. Job van Broekhuijze is zeer verontrust over de uitspraken van de Reclame Code Commissie die onlangs (18 december 2012) bepaalde dat de werkgevers van Catharina de Jong, de voorzitster van de vereniging tegen de kwakzalverij, mogen doorgaan met de door het Ministerie van Volksgezondheid aangetoonde gevaarlijke, behandelingen. Deze onbegrijpelijke uitspraken lijken de voorzitster van de Vereniging tegen Kwakzalverij, die toch eigenlijk de misstanden in de zorg tegen zou moeten gaan, een vrijbrief te geven voor gevaarlijke en zinloze behandelingen.

Onder dekking van een rookgordijn, waarbij eeuwenoude beproefde en veilige behandelmethodes zoals acupunctuur en homeopathie verketterd worden, wordt, zonder de patiënten te waarschuwen voor de vele gevaren, geld verdiend aan hernia-operaties en afkicken onder algehele narcose. “Het is onbegrijpelijk dat Volksgezondheid dit kostbare misbruik blijft toestaan.” Aldus mr.J.van Broekhuijze.

“Moest de vorige voorzitter de heer Renckens bij de VtdK aftreden wegens zijn verantwoordelijkheid bij het overlijden van zovele babies op zijn afdeling van het Westfriesgasthuis, waardoor Volksgezondheid genoodzaakt was om die afdeling onder toezicht te plaatsen (Renckens had het overlijden van de babies tegenover de Inspectie en de directie verzwegen) de huidige voorzitster doet het niet veel beter.”

“Jarenlang is Catharina de Jong voortgegaan patiënten in gevaar te brengen met haar afkicken onder algehele narcose behandeling. Jarenlang zijn die behandelingen, waarvoor geen richtlijnen zijn, betaald uit de algemene middelen (AWBZ).” “Ooit is de vereniging tegen de kwakzalverij opgericht uit zorg voor de misstanden in de gezondheidszorg. Nu lijkt het meer een vrijbrief voor zelfverrijking waarbij patiënten aan gevaarlijke, dure en onnodige behandelingen worden blootgesteld.”

Aldus mr.J.van Broekhuijze, advocaat.

Bron: APS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen