Bestuursvoorzitter Erasmus MC legt functie neer per 15 maart

Array

Erasmus-MC-300x223Prof.dr. Hans Büller legt strategische keuzes in handen van nieuw bestuur
Prof.dr. H.A. (Hans) Büller heeft na overleg met de Raad van Toezicht laten weten het voorzitterschap van de Raad van Bestuur vervroegd te willen neerleggen. Hij is tot dit besluit gekomen, omdat de overdracht aan zijn opvolger, Prof. Dr. E.J. (Ernst) Kuipers, voorspoedig is verlopen, waardoor hij alle taken heeft kunnen overdragen.

Hans Büller zou de voorzittershamer oorspronkelijk op 1 juni 2013 overdragen aan Ernst Kuipers, die zelf op 1 december 2012 is toegetreden tot de Raad van Bestuur. In verband met de grote uitdagingen voor de toekomst ten aanzien van de nieuwe strategische visie van het Erasmus MC, de financiën, en alles wat daarmee samenhangt, heeft hij nu geoordeeld dat het verstandig is de keuzes hieromtrent nu reeds in handen te leggen van zijn opvolger.

Hans Büller zegt hierover: “Het Erasmus MC ontwikkelt op dit moment zijn strategische visie voor de komende vijf jaar. Ik wil mijn opvolger en zijn nieuwe collega’s alle ruimte bieden om zelf deze visie te ontwikkelen en belangrijke besluiten te nemen, op weg naar een duurzame en voorspoedige toekomst voor het Erasmus MC. Ik heb het altijd belangrijk gevonden dat medewerkers verantwoordelijkheid nemen voor de eigen loopbaan.

,,Ook voor bestuurders geldt dat zij steeds de afweging moeten maken of zij een stap vooruit, een stap opzij of een stap terug willen doen. Voor mij is het moment gekomen, iets sneller dan oorspronkelijk gepland, om plaats te maken. Ik doe dat in de wetenschap dat de continuïteit binnen de Raad van Bestuur geborgd is en met het volste vertrouwen in Ernst Kuipers en zijn team. Ik hoop, na acht jaar zitting te hebben gehad in de Raad van Bestuur, in een andere functie nog vele jaren te kunnen bijdragen aan excellent onderwijs, onderzoek en patiëntenzorg binnen het Erasmus MC.”

Ernst Kuipers zal Hans Büller per 15 maart 2013 opvolgen als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen