Zelf arts kiezen binnenkort niet meer vergoed’

Wie zelf een zorgverlener wil uitkiezen zal daar op korte termijn misschien niet meer volledig door zijn zorgverzekeraar voor vergoed worden. VVD en PvdA steunen dit plan.

Als het aan de VVD en PvdA ligt hoeven zorgverzekeraars artsen waarmee ze geen contract hebben afgesloten niet te vergoeden.
Nu mag een verzekerde een geregistreerde zorgaanbieder zelf uitzoeken, ook als de zorgverzekeraar geen afspraken met de desbetreffende aanbieder heeft gemaakt.

Volgens VVD-kamerlid Anne Mulder rijzen de prijzen hierdoor de “pan uit”. “Mocht iemand je aankopen (…) altijd vergoeden, dan let je niet meer op de prijskaartjes.”

beneden neer lager zakkenKritiek
Maar er is ook kritiek op de plannen van de minister van Volkgezondheid Edith Schippers (VVD)

“Dit voorstel betekent dat de keuzemogelijkheden voor verzekerden met alleen het basispakket enorm worden verkleind”, zegt Arnoud van Buuren, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten.

bron: NU nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen