MemoMedic: een alles-in-één App voor de smartphone gebruiker

Array

Medicijn wekker, beheerder, besteller én een Medisch Dossier
Een Personal Assistant, die privacy proof is en je 24/7 bijstaat,  die ook werkt in het buitenland, die therapietrouw verhoogt en kostenbesparend werkt, dat is de App MemoMedic. Deze App regelt, onder­houdt, bestelt en registreert alles over  geneesmiddelen en het geneesmiddel gebruik van de smartfoongebruiker. Niet alleen werkt de App als medicijnwekker, hij houdt tegelijk de medicijnvoorraad in de gaten, zorgt ervoor dat er een nieuw recept wordt aangevraagd bij (huis)arts en apotheek en ontfermt zich over het Persoonlijk Medisch Dossier van z’n eigenaar. Daarmee is MemoMedic een praktische tool voor elke smartphone gebruiker die graag zicht en beschikking houdt over zijn eigen persoonlijke medische gegevens.

Apotheker Haan uit Bennebroek heeft MemoMedic ontwikkeld op basis van de ervaringen uit de eigen apotheekpraktijk apoth-phone2Hij wil hiermee medicijngebruikers bewuster maken van hun gezondheids­toestand en de noodzaak van hun medicatie
Bijna de helft van de medicijngebruikers slikt zijn pillen niet volgens voorschrift of zelfs helemaal niet. Dat is een grote
zorg voor arts en apotheek, want het effect van de geneesmiddelen is zo niet goed meetbaar, patiënten lopen onnodig
risico en er verdwijnen te veel pillen in de vuilnisbak. MemoMedic verhoogt de therapietrouw en helpt arts en apotheek
aan een betere medicatie review en contact daarover met hun patiënten.

Een groeiend aantal Nederlanders maakt gebruik van een smartphone. Deze fungeert vandaag de dag als agenda, boodschap­penlijst, agenda, fotoalbum, wekker, bibliotheek, nieuwsbron, gps en contactuele alleskunner. Met MemoMedic heeft de smartphone bezitter nu een geavanceerd medicijncontroleprogramma, staat hij direct in contact met z’n arts en apotheek en heeft hij medische basisgegevens bij de hand. 5 handige functies maken MemoMedic tot een volwaardige PA voor medicijngebruiker. Hij houdt de status en voorraad van de medicatie bij, geeft (repeteer)signalen als medicijnen moeten worden ingenomen en stelt de aanvraag voor een nieuw recept op voor de arts. De apotheek bericht de MemoMedic
gebruiker zodra het recept klaarstaat.

Een geavanceerde tool van MemoMedic is het Persoonlijk Medisch Dossier. Dit geeft inzicht in actuele medicatie
en bevat daarnaast data als contra-indicaties, intole­ranties en labwaarden. Belangrijke en soms zelfs levens­reddende
informatie op momenten dat snelle hulp of advies van een (niet eigen) arts/apotheek moet worden ingewonnen.
De MemoMedic gebruiker voert deze gegevens zelf in (met hulp van arts en apotheek) en houdt zijn info up-to-date.

De info staat veilig opgeslagen in de smartphone en alleen de gebruiker zelf bepaalt met wie hij zijn privé gegevens deelt.

MemoMedic is ontwikkeld door Haion BV en een initiatief van apotheker H.B.P. Haan uit Bennebroek. De App kost
€ 2,69 en werkt eenvoudig volgens het smartphone besturingssysteem. Nieuwe medicatie en dossierfeiten moeten consequent worden ingevoerd. Op www.memomedic.nl wordt stap voor stap de werking van de App getoond. De App is te downloaden via de Appstore en Google-play.

 

 

logo

Meer info op www.memomedic.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen