75 ervaringen van patiënten met het ziekenhuis

Array

verpleging verpleegkundige ziek ziekenhuisEr is veel te doen over ziekenhuiszorg in Nederland. Een inkijkje krijgen in hoe patiënten de Nederlandse ziekenhuiszorg ervaart? Op de website www.patientenwetenbeter.nl zijn inmiddels 75 ervaringsverhalen verzameld.

De website is een initiatief van het Rathenau Instituut en het Levensverhalenlab, onderdeel van het Institute of Governance Studies van de Universiteit Twente. De verhalen en inzichten, die sinds juni 2012 worden verzameld, gebruikt het Rathenau instituut voor een manifest voor de politiek. Zo wil het instituut bijdragen aan het versterken van de positie van de patiënt, en een nog betere Nederlandse gezondheidszorg.

Opvallend is dat er ook veel positieve ervaringen met ziekenhuiszorg worden gedeeld. Het onderzoek levert een divers beeld op wat betreft aandoeningen en specialismen en ervaringen. Zo word  inzicht verkregen in de manier waarop patiënten de kwaliteit en veiligheid van verleende ziekenhuiszorg ervaren. En in wat we kunnen leren van de blik van de patiënt als het gaat om goede zorg in ziekenhuizen.

Nieuwe verhalen zijn altijd welkom op www.patientenwetenbeter.nl!

Recente artikelen