Basisscholen ondergaan hygienisch onderzoek

Array

Onlangs heeft de GGD een rapportage gemaakt van de in december 2012 uitgevoerde THZ inspecties (Technische Hygiëne Zorg) op vier basisscholen in de gemeente. Basisscholen hebben in het risico-overzicht van het LCHV (Landelijk Centrum voor Hygiëne en Veiligheid) een hoge prioriteit. Daarom wordt deze THZ jaarlijks door de gemeente ingekocht.

In december 2012 zijn de volgende vier basisscholen bezocht door de GGD: De Poorte (Woensdrecht), St. Marie (Huijbergen), De Meulenrakkers (Ossendrecht) en Op Dreef (Putte). De overige vier basisscholen werden al in januari 2012 bezocht.

onderzoekOnderzoek
Er is onderzoek verricht op de onderwerpen persoonlijke hygiëne, gezond binnenmilieu, binnenlucht, geneesmiddelen verstrekking en medisch handelen, hygiëne in zandbakken, (huis)dieren en ongedierte, planten en bomen rondom de school, overblijven en schoonmaken. Op basis van het onderzoek zijn door de GGD adviezen gegeven aan de scholen.

Uitkomsten
Bijna alle onderwerpen zijn voldoende tot goed beoordeeld. Een enkel onderwerp scoort onvoldoende. Dit betreft het ontbreken van een protocol met betrekking tot medisch handelen. Dit onderwerp kan eenvoudig worden opgelost. De betreffende scholen krijgen van de gemeente hierover binnenkort nog een brief.

bron: Woensdrecht

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen