Gastvrijheidszorg met Sterren 2013 telt 250 deelnemers

Array

250 zorginstellingen doen mee aan Gastvrijheidszorg met Sterren 2013. Woordvoerder Jeannet Bakker-Merk is blij met de toename van het aantal deelnemers. Vorig jaar deden nog 225 zorgcentra, ziekenhuizen en GGZ-instellingen mee. “Gastvrijheidszorg met Sterren krijgt steeds meer voet aan de grond”, aldus de projectmanager. “Dit jaar is er voor het eerste een aparte categorie Kleinschalig Wonen. Ook is het aantal deelnemers in de geestelijke gezondheidszorg fors toegenomen.”

Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2013
Op donderdag 6 juni wordt tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2013 bekend wie de Gastvrijheidszorg Awards winnen in de categorieën Ziekenhuizen, Verpleging & Verzorging, Kleinschalig Wonen en GGZ.

kwaliteit-200x187Gastvrijheidszorg met Sterren borduurt voort op de Normen voor verantwoorde zorg en de CQ-index. Het is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. Het doel is de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg

Tussen november 2012 en maart 2013 bezoeken meer dan zestig auditeurs de deelnemende zorginstellingen.  Zij zijn speciaal getraind om de audits af te nemen.

Sterrengids Gastvrijheidszorg
Zorgorganisaties die meedoen aan Gastvrijheidszorg met Sterren worden beoordeeld op gastvrijheid en afhankelijk van hun score krijgen ze maximaal vijf sterren toebedeeld. De resultaten van de audits worden gebundeld in de Sterrengids Gastvrijheidszorg. Deze resultaten zijn ook te vinden op www.zorgmetsterren.nl.

Gastvrijheid neemt een steeds grotere plaats in binnen de zorgsector. Belangrijke onderdelen daarvan zijn gezond en lekker eten en genieten van een goede maaltijd in een prettige ambiance. Maar ook de manier waarop medewerkers patiënten en cliënten bejegenen is een graadmeter, alsook de dienstverlening.

Initiatiefnemers
Inititatiefnemers van Gastvrijheidszorg met Sterren en het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg zijn LOC Zeggenschap in zorg (www.loc.nl), Koksgilde en B+B Vakmedianet, uitgever van onder meer de zorgbladen Gastvrije Zorg (www.gastvrijezorg.nl) en ZorgInstellingen (www.zorginstellingen.nl). Het project wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Unilever Food Solutions, Deli XL Foodservice, Douwe Egberts, FrieslandCampina Dagvers, Miele Professional, Zwanenberg Food Group, Sortrans en temp-rite International.

bron: ZorgmetSterren

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen