Gezocht: verzorgenden voor Commissie Ethiek

Array

De V&VN Commissie Ethiek is op zoek naar twee nieuwe verzorgenden. Ben je verzorgende en V&VN-lid en wil je graag meedenken over dilemma’s in je vak? Meld je dan nu aan!

Jouw rol in de Commissie
Als commissielid breng je informatie in vanuit je praktijk. Je geeft aan welke dilemma’s er spelen op de werkvloer. En je kijkt of wat de Commissie doet, aansluit op jouw praktijk. Je denkt mee over notities, handreikingen, visies en brochures die voor de hele beroepsgroep van verpleegkundigen en verzorgenden van belang zijn.

V&VNInspiratie door oud-lid en verzorgende Hilly Roode
“Goed zorgen kan niet zonder nadenken over wat `goed’ zorgen is. En hierover nadenken, dat doen we in de Commissie Ethiek. Het is heel bijzonder om daarover mee te mogen denken, praten en discussiëren. Met als resultaat notities, handreikingen, visies en brochures, die door collega’s en onszelf gebruikt kunnen worden in de praktijk. Deelnemen aan deze commissie is een verdieping van je vak en een bewustwording van aandacht voor ethiek in de dagelijkse praktijk. Kortom, ik kan het elke verzorgende aanraden!”

Meer informatie en aanmelden
Aanmelden kan tot 1 april 2013 bij Joke de Witte, secretaris van de Commissie Ethiek ([email protected]).
Geef bij je aanmelding aan wat je doet en waarom je belangstelling voor de vacature hebt.

De procedure
De voorzitter (Hans van Dartel) en secretaris maken een selectie uit de belangstellenden. Met de geselecteerden voeren zij een gesprek. Daarna vindt benoeming van de nieuwe commissieleden plaats.

bron: V&VN

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen