Interapy dankzij Medicore volledig ingericht voor DBC-systematiek

Interapy, de aanbieder van klachtspecifieke psychologische behandelingen via internet, heeft de GGZ-variant van het Medicore Informatie Systeem geïmplementeerd. Sinds 1 januari 2008 is de GGZ verplicht te werken op basis van de DBC-systematiek. Het specifiek voor de GGZ ingerichte Medicore Informatie Systeem biedt Interapy de mogelijkheid om snel en efficiënt de gewenste DIS-gegevens aan te leveren aan de overheid en om te declareren bij de zorgverzekeraars. 

Bart Schrieken, Directeur Zorg van Interapy vertelt: ‘Het aanbod van Medicore was goed, er was snel sprake van een match tussen beide bedrijven. Bovendien was Medicore in staat om het pakket in korte tijd te implementeren. En we merkten dat het daarbij een zeer pragmatische aanpak koos.’

Voor Interapy biedt het Medicore Informatie Systeem een doelgerichte uitkomst voor de nieuwe situatie die na de invoering van de DBC-systematiek voor de GGZ was ontstaan. Schrieken legt uit: ‘Interapy is om twee redenen een bijzondere instelling voor psychische zorg: alle behandelingen zijn wetenschappelijk onderbouwd en worden via internet aangeboden. Het vooruitstrevende online behandelsysteem dat we hiervoor in eigen beheer hebben ontwikkeld, functioneert vanuit het klantperspectief uiterst efficiënt. Maar we merkten al snel dat we gespecialiseerde ondersteuning nodig hadden om in hetzelfde pakket ook te voorzien in het aanleveren van de DIS-gegevens en de declaratie bij de zorgverzekeraars. Het Medicore Informatie Systeem bleek op dat gebied precies datgene te bieden wat wij nodig hadden.’

Interapy (www.interapy.nl) is op dit moment de meest intensieve behandelvorm voor psychische klachten via internet en, blijkt uit cijfers van het Trimbos Instituut, de meest effectieve. Tweederde van de cliënten komt hiermee van zijn klachten af.

Op dit moment zijn er Interapy behandelingen voor depressie, posttraumatische stress, burn-out, rouwverwerking en paniekstoornis. Omdat er veel aandacht is voor het verbeteren van vaardigheden, heeft de behandeling ook een uitstekend lange termijn effect. De effectiviteit van Interapy heeft te maken met de inhoud van de behandelingen, maar ook met de ruime tijd die een psycholoog bij Interapy aan een cliënt besteedt. Interapy zit in het basispakket en wordt dus na verwijzing van een huis- of bedrijfsarts door elke ziektekostenverzekeraar vergoed.

Medicore (www.medicore.nl) is een jong en snel groeiend bedrijf dat naam gemaakt heeft met de ontwikkeling van software die precies aansluit bij de behoeften van de zorgaanbieders. Het Medicore Informatie Systeem is een uniek en allesomvattend softwarepakket voor logistieke en administratieve steun dat de gebruiker in staat stelt snel en adequaat in te spelen op de veranderende eisen in de hedendaagse gezondheidszorg. In het Medicore Informatie Systeem komen modulegewijs alle zaken bij elkaar die in dit kader van onmisbaar belang zijn: patiëntenregistratie, planning, behandelingenregistratie, elektronische aanleveringen aan zorgverzekeraars, digitale dossiervorming en debiteurenbeheer.

Recente artikelen