Voorkom prionbesmetting

0
254

Zeg eens eerlijk: heeft u wel eens van prionen gehoord? De leek zal deze eiweitachtige ziektekiemen niet kennen. Het gaat dan om abnormaal gevouwen, lichaamseigen eiwitten die een groot sluimerend gevaar kan vormen. Prionen kunnen namelijk na een incubatietijd van soms meer dan 20 jaar bij mensen dodelijke beschadigingen aan het centraal zenuwstelsel veroorzaken. Bekende en gevreesde prionziekten zijn bijvoorbeeld: de gekkekoeienziekte (BSE), gekkeschapenziekte (scrapie), de ziekte van Creutzfeldt-Jakob en de variant vCJD. Het is dus van groot belang om deze besmettelijke prionen uit de operatiekamer en van instrumenten en andere hulpmiddelen te weren. Meer informatie op : http://www.blogdrweigert.nl/prion/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=prion&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter#sthash.Yvgm4hEw.dpuf