Artsennet mediapartner van TEDxNijmegen

Livestream en liveblog op 8 april op Artsennet
Artsennet is dit jaar mediapartner van TEDxNijmegen. Dit betekent dat Artsennet op 8 april onder meer een livestream verzorgt op de website en een liveblog bijhoudt. Ook zullen alle TEDxBlogs in het Nederlands op Artsennet worden gepubliceerd.

Het thema dat UMC St Radboud – organisator van TEDxNijmegen – heeft gekozen, is Het Leven. Dit gaat over wat mensen tegenkomen van conceptie tot de oude dag. Over gezondheid en ziekte, zorgen en verzorgd worden. Over de weg van 0 tot 110 jaar oud. In een TEDtalk van acht tot tien minuten vertellen artsen, hulpverleners of patiënten of anderszins bij het thema betrokken sprekers hun verhaal om anderen te inspireren hun boodschap te verspreiden.

social-media-twitter-linkedin-hyves-300x300Sprekers
Op het podium komen nationale en internationale sprekers. Onder hen medisch futurist Bertalan Meskò die projecleider is van gepersonaliseerde medicatie, hoogleraar geriatrie Marcel Olde Rikkert en Edward Gerjuoy, een 95-jarige professor theoretische fysica uit de VS.

Dossier
In een speciaal dossier op Artsennet vindt u vanaf deze week alles over TEDxNijmegen en Het Leven: nieuws, achtergronden, blogs, overzicht van sprekers. Bovendien worden alle TEDtalks van deze dag hier geplaatst. Artsennet houdt op de website ook een overzicht bij van alle tweets die over TEDxNijmegen gaan. Vorig jaar brak voorloper TEDxMaastricht een Europees social media record.

Kaarten winnen
Het evenement is alleen op uitnodiging van TEDxNijmegen bezoeken. Wie TEDxNijmegen wil bijwonen kan nog een uitnodiging aanvragen op www.tedxnijmegen.nl. Maar via Artsennet zijn toegangskaarten te winnen. In de komende weken verloot Artsennet in totaal vijf kaarten. De eerste kaarten zijn te winnen door een essay over leven en dood te schrijven. De winnende essays en een selectie van andere inzendingen worden op Artsennet gepubliceerd. In de week voor 8 april verloot Artsennet via Twitter en Facebook de laatste kaarten.

bron: Artsennet

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen