RMU helpt personeel Ziekenhuis Gelderse Vallei

Array

bezwaarschrift1Ziekenhuis Gelderse Vallei wil de mogelijkheid bieden van abortus op kinderen waarbij het Syndroom van Down is vastgesteld. Een ingrijpende beleidswijziging voor een ziekenhuis dat zich presenteert als een christelijk ziekenhuis. Onder het personeel is dan ook grote beroering ontstaan. Een spontane handtekeningactie vanuit het personeel leverde in korte tijd ruim 300 handtekeningen op van medewerkers. Ook patiënten geven aan bezorgd te zijn.

De RMU helpt het personeel. “Medewerkers met gewetensbezwaren tegen levensbeëindigend handelen mogen medewerking weigeren, dat staat wettelijk vast”, zo benadrukt Peter Schalk van de RMU. De christelijke vakorganisatie organiseert op DV dinsdag 19 maart een bezinnende personeelsbijeenkomst. Centraal deze bijeenkomst staat het toerusten van de mensen op zowel juridisch als op medisch-ethisch vlak. Naast de medewerkers van het ziekenhuis zijn ook andere belangstellenden van harte welkom. Meer informatie is in te winnen via http://www.rmu.org/agenda/bezinningsbijeenkomst+_242

Bron: christelijke vakorganisatie RMU

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen