Een plek voor starters in de verpleging

jonge-mensen-200x200Het platform V&VN Studenten wordt het platform V&VN Studenten en Starters. Bestuurslid Renske Donderwinkel vertelt over deze naamsverandering.

“Als studenten lid worden van ons platform zijn ze vaak al ouderejaars en binnenkort klaar met hun studie. We hebben daardoor ook een groot verloop in het bestuur. Jammer, want actief zijn in een bestuur is leerzaam. Je bent bezig met de verpleegkunde op landelijk niveau, met politieke en inhoudelijke vraagstukken. Dat werd op mijn opleiding zeer gewaardeerd”, vertelt Renske Donderwinkel van het platform V&VN Studenten en Starters.

Onderlinge uitwisseling
“Bovendien vielen starters tussen wal en schip omdat ze nog geen specialisatie hebben gekozen. Ook voor hen willen we als afdeling wat betekenen. Ons huidig aanbod, bijeenkomsten over verschillende specialisaties zoals de kinderverpleegkunde, de intensive care, de wijkverpleging en dergelijke, past goed bij starters. Ook de sollicitatietraining en cv-check die we samen met Tempo-Team aanbieden zijn nuttig voor hen. Er wordt als beginnend verpleegkundige of verzorgende van alles van je verwacht, maar je wil ook vragen kunnen blijven stellen.Wellicht kunnen we daarvoor iets gaan aanbieden, special voor starters. Bijvoorbeeld een bijeenkomst over waar je als starter tegenaan loopt. Daar denken we nu nog over na. We hopen op veel actieve starters; de onderlinge uitwisseling is waardevol en gezellig.”

Geinteresseerde studenten en starters kunnen contact opnemen via [email protected].
Meer informatie op studenten.venvn.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen