Longfonds zet zich in voor rookvrije schoolterreinen

Array

schoolplein

U heeft het misschien al gehoord: vanaf 1 januari 2014 wil het kabinet de leeftijdsgrens voor de verkoop van tabak van 16 naar 18 jaar verhogen. Zo willen ze het roken door kinderen ontmoedigen. Zien roken, doet roken. Veel scholen hebben daarom al een rookvrij schoolterrein. Het Longfonds wil scholen inspireren hun schoolterrein rookvrij te maken. Want gezonde longen, moeten gezond blijven.

Op dit moment heeft een kwart van alle scholen in het voortgezet onderwijs in Nederland een rookvrij schoolterrein. Het Longfonds zet zich, samen met KWF, Hartstichting en Trimbos Instituut in om het aantal scholen met een rookvrij schoolterrein te doen stijgen, met als einddoel: een daling van het aantal rokende jongeren.

Op longfonds.nl/schoolterrein vinden scholen feiten en cijfers over kinderen en roken, een concreet stappenplan en inspirerende voorbeelden van scholen met een rookvrij schoolterrein.

Wilt u meehelpen?
Vindt u het belangrijk dat uw kind opgroeit in een gezonde leeromgeving? Vraag bij de schooldirecteur aandacht voor een rookvrij schoolterrein met het gratis boekje ‘Is uw schoolterrein al rookvrij’. U kunt dit boekje bestellen via [email protected].
Bron: Longfonds

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen