Open Dag GGD Twente op zaterdag 16 maart

Array

ggd twenteWeet u wat GGD Twente allemaal doet? Misschien kent u ons al van de vaccinaties voor reizigers of van het consultatiebureau. Maar de GGD doet nog veel meer! Op de Open Dag van GGD Twente op zaterdag 16 maart kunt u kennismaken met onze activiteiten en diensten. Een verrassend leuke dag van 11.00 tot 15.00 uur waar van alles te zien en te doen is voor jong en oud.

 Opgroeien en opvoeden
Komt u met het gezin of is er een kleine op komst, dan kunt u (alvast) kennismaken met de Jeugdgezondheidszorg. Van cursussen en bijeenkomsten voor (aanstaande) ouders, het volgen van kinderen op het consultatiebureau, tot gezinsbegeleiding door een ‘nanny’.

Er zijn korte lezingen over pesten en positief opvoeden. U kunt zien hoe u hoofdluis kunt verwijderen en horen hoe u huisstofmijt en schimmels in huis kunt bestrijden.

Kinderen kunnen testen of ze hun handen goed kunnen wassen en zien onder een blauwe lamp of de handjes misschien toch nog vies zijn. Ze kunnen natuurlijk ook lekker kleuren of een speurtocht doen. De stoere jongens en meiden gaan wellicht liever met pappa een kijkje nemen in het mobiele veldhospitaal van de GHOR (die normaal alleen bij calamiteiten wordt ingezet!).

Gezond leven en gezond op reis

Geef een slinger aan het Rad van Gezondheid en test uw kennis over gezond leven. Weet u bijvoorbeeld dat er 5 suikerklontjes in 1 glas frisdrank (200 ml) zitten? En wat is beter: elke dag een beetje bewegen of 1 tot 2x per week heel veel? De prijzen die u kunt winnen zullen u zeker in beweging brengen!

Gaat u voor uw werk naar het buitenland of toch met de familie all-inclusive naar een resort? Maak nu alvast een afspraak voor het speciale spreekuur op de 16e. Natuurlijk kunt u ook zonder afspraak op die dag uw vragen stellen over vaccinaties en bijvoorbeeld voeding op reis.

Van inspecties tot tuberculose

Heeft u nog even de tijd om verder rond te kijken? Weet u hoe u een teek moet verwijderen of hoe het zit met die akelige eikenprocessierups? GGD Twente inspecteert bij gastouders en kinderdagverblijven. Maar waar kijken we dan naar? En wist u dat we ook inspecties doen bij seksinrichtingen of tattoo-shops? En hoe zit het nu eigenlijk met Tuberculose? Hoe kunt u dat krijgen en wat doet de GGD hier tegen?

Eigenlijk te veel om op te noemen. Kom dus zelf kijken, horen en beleven wat de GGD voor u kan betekenen. Tot ziens op:

Zaterdag 16 maart, Open Dag GGD Twente in Enschede van 11.00 tot 15.00 uur.

GGD Twente zit in het Twentehuis aan de Nijverheidstraat 30 in Enschede op loopafstand van het station.
Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen