Record aantal organisaties participeert in 1e Nationale Week van Zorg & Welzijn

Array

Rouvoet-internetversieRuim 1.850 locaties open hun deuren voor het grote publiek
Van 11 tot en met 16 maart wordt de 1e Nationale Week van Zorg & Welzijn georganiseerd. De afgelopen twaalf jaar werd ook aandacht gevraagd voor deze sector, maar toen met een Open Dag. Hieraan deden 1.250 organisaties in zorg en welzijn mee. Nu gaat aan de open dag een hele week met activiteiten voor zorg en welzijn vooraf. Met ruim 1.800 geopende locaties voor deze week is het aantal aanmeldingen van zorg- en welzijnsorganisaties explosief gestegen.

Talloze organisaties doen mee, van jeugdzorg tot daklozenopvang en van ziekenhuis tot zorgboerderij. Joke ter Stege, directeur RegioPlus; ‘ik ben ontzettend blij met deze stijging en het geeft aan hoe belangrijk de sector het vindt om aan Nederland te laten zien hoe zorg & welzijn is georganiseerd. Er werken 1,4 miljoen mensen in deze sector, dus dat mag ook wel!’

Er zijn talloze acties aankomende week. André Rouvoet opent de week op maandag 11 maart. Staatssecretaris Van Rijn brengt een werkbezoek op donderdag 14 maart, André van Duin en Yes-R gaan het land in om hun speciale nummer ten gehore te brengen en acteurs uit de soap Goede Tijden Slechte Tijden bezoeken diverse locaties.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen