Dr. Donor in Vlietland Ziekenhuis tijdens de Open Dag van Zorg en Welzijn

Rotterdam, 11 maart 2013 – Op zaterdag 16 maart vindt de Open Dag van Zorg en Welzijn plaats. Tijdens deze dag is Dr. Donor in het Vlietland Ziekenhuis te Schiedam aanwezig om bezoekers te informeren over het belang van orgaandonatie. Kom je ook op zaterdag 16 maart naar het Vlietland Ziekenhuis om Dr. Donor te spelen?

Vlietland zegt ‘JA’ tegen donorregistratie
Bezoekers kunnen tijdens de Open Dag van 11.00-15.00 uur informatie krijgen over orgaandonatie en, indien gewenst, zich meteen registreren als orgaandonor in het Donorregister. Heb je vragen? De donatiefunctionaris van het Vlietland Ziekenhuis vertelt je graag meer over orgaan- en weefseldonatie.drdonorgame

Waarom Dr. Donor?
Nog steeds hebben veel in levensgevaar verkerende mensen donororganen en – weefsels hard nodig om te kunnen blijven leven. Het is dan ook van groot belang dat er steeds meer mensen in het Donorregister worden geregistreerd. Te weinig mensen weten echter wat orgaan- en weefseldonatie is en kennen het belang ervan. Gevolg: te weinig mensen vullen het registratieformulier in. Met behulp van Dr. Donor the Game komt daar hopelijk verandering in.

Cijfers
Van alle Nederlanders heeft 33,8 procent zich in het Donorregister geregistreerd, 24,3 procent zegt ‘Ja’ tegen donatie, 9,5 procent van de Nederlanders zegt ‘Nee’ tegen donatie en 66,2 procent heeft zich nog niet in het Donorregister (mogen) registreren.

Hoe wordt het spel gespeeld?
Dr. Donor is een grote dokter waar op de locatie van het lichaam van de te transplanteren organen grote gaten zijn gemaakt. Met ballen kan naar de dokter gegooid worden. Heb je genoeg punten? Dan win je superleuke donor-goodies.

Geef jij je ook helemaal? Check de website www.drdonor.nl!

Recente artikelen