Welke leerling-verpleegkundige wordt ‘ZorgTopper 2013’?

Vijf winnaars van regionale voorrondes strijden in Ahoy Rotterdam voor deelname WorldSkills
Op 14, 15 en 16 maart 2013 vindt de verkiezing van ‘Calibris ZorgTopper 2013’ plaats tijdens Skills Masters in Ahoy Rotterdam. Vijf leerling-verpleegkundigen (mbo niveau 4) nemen het tegen elkaar op in rollenspelen en een rekentoets. Op zaterdag 16 maart maakt Monique Kempff, voorzitter van de Nederlandse beroepsorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden NU’91, tijdens een feestelijke prijsuitreiking de winnaar bekend.

Inhoud wedstrijd
In januari en februari hebben door het gehele land op roc’s regionale voorrondes plaatsgevonden. De vijf winnaars van deze voorrondes strijden tijdens de finale in Ahoy Rotterdam om de titel ‘Calibris ZorgTopper 2013’. Een deskundige jury beoordeelt de leerlingen op aspecten als vakdeskundigheid, communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen, samenwerken en begeleiden.

calibrisAchtergrond
Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk, organiseert de wedstrijd jaarlijks ter promotie van het werken in de zorg. De Calibris ZorgTopper laat zien dat je trots mag zijn op het beroep van verpleegkundige. Daarnaast laten de rollenspelen aan (v)mbo-leerlingen zien wat het vak inhoudt.

Het Zorg en Welzijn plein op Skills Masters
De wedstrijden vinden plaats op het ‘Zorg en Welzijn plein’ op Skills Masters. Naast de wedstrijden is er nog veel meer te zien en te beleven op dit plein. Samen met leerlingen van het Zadkine en Albeda College organiseert Calibris doe-manifestaties. Zadkine organiseert doe-manifestaties voor assisterenden gezondheidszorg. Het Albeda College verzorgt de doe-activiteit voor verpleegkundigen: reanimeren met een reanimatiepop; bloeddruk opnemen. Verder is er informatie over beroepen, opleidings- en doorstromingsmogelijkheden in zorg, welzijn en sport te vinden. Voor het eerst is er ook aandacht voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool. Zij kunnen samen met hun onderwijzers kennismaken met FactorZorg, een interactief lesprogramma dat is bedoeld om beroepen uit de zorg te introduceren bij kinderen.

Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk
Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in zorg, welzijn en sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.

bron: ANP Pers Support

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Relevante artikelen

Nieuw perspectief in de behandeling van prostaatkanker

*Medisch Nieuws* Man & Gezondheid - 24 mei , 2013 - 08:32