Gegronde keuze bij laserbehandeling van de huid

De vraag naar laserbehandelingen groeit. Kraaienpootjes of groefjes rond de mond wegwerken en het behandelen van couperose zijn slechts enkele voorbeelden. Niet vreemd dat het aantal klinieken, schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten dat laserbehandelingen aanbiedt ook fors stijgt. Als patiënt wordt het steeds moeilijker een keuze te maken. Kies je voor de salon op de hoek, of maak je een gegronde keuze op basis van kwaliteit?

Belangrijk is allereerst stil te staan bij de verschillende technieken die gebruikt worden. Er is erg veel verschil in kwaliteit en effectiviteit. Dermabrasie, laserbehandeling en een chemische peeling zijn methoden om rimpels en oneffenheden van de huid minder zichtbaar te maken. Welke methode de voorkeur verdient, verschilt van patiënt tot patiënt. Over het algemeen kan worden gezegd dat laserbehandeling de laatste tijd terrein wint van de andere methodes.
Foto(17)Laserbehandelingen
Alleen al op het gebied van laserbehandelingen zijn talloze mogelijkheden. Welke het meest geschikt is, moet per patiënt worden bekeken. Voor huidverjonging,
-vernieuwing en rimpelbehandeling, is behandeling met een fractional laser een mogelijkheid. Via deze methode is de kans op infectie, littekens en kleurverandering van de huid kleiner dan bij een behandeling met een traditionele laser. Het fractional systeem heeft daarnaast een koelsysteem, waardoor de methode comfortabeler is. Zo heeft elk systeem zijn specifieke voor- en nadelen, waarover je je kunt laten informeren.

Specialist
Laserbehandelingen worden op veel verschillende locaties uitgevoerd, waaronder ziekenhuizen. Het voordeel hiervan is dat je er dan zeker van kunt zijn dat je wordt behandeld door een laserspecialist of plastisch chirurg. Zij zoeken met je naar de beste behandeling. Uit cosmetisch én medisch oogpunt. Voor welke techniek en kliniek je ook kiest, een laserbehandeling is nooit zonder risico. Laat je daarom altijd goed door een specialist inlichten voor je een behandeling start.

Voor meer informatie over lasebanner-Esthetiekrbehandeling

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen