Gelukkiger na behandeling plastisch chirurg

Array

Mensen die plastische chirurgie ondergaan hebben na de behandeling meer plezier in het leven. Daarbij neemt ook de tevredenheid en het zelfvertrouwen toe. Dat stellen onderzoekers van de Ruhr-universiteit van Bochum en de Universiteit van Basel.

Studie
Er is een studie gedaan onder bijna 550 mensen die plastische chirurgie ondergingen, en daarmee is dit de grootste studie  in zijn soort. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift Clinical Psychological Science. De meeste mensen die kozen voor plastische chirurgie hadden hele realistische doelen met de nadruk op zich beter voelen en meer zelfvertrouwen. plastische-chirurgie
Weloverwogen keuzes
Een ingreep bij de plastisch chirurg is in de ogen van drs. Stijn Bauland, van Sanavisie Bodyclinic, ook een beslissing die je helemaal zelf moet maken. “Er zijn veel meningen over het wel of niet ondergaan van een cosmetische ingreep, uiteindelijk moet jij als persoon je er goed bij voelen en wat een ander er ook van denkt  of zegt, blijf dicht bij jezelf en jouw wensen”. Dat behandelingen op plastisch gebied vaak gelukkiger maken is een feit, dit kunnen de chirurgen van Sanavisie Bodyclinic onderstrepen.  Mensen die nadenken over een ingreep zijn van harte uitgenodigd op de informatieavonden van Sanavisie Bodyclinic, regelmatig is er een patiënt aanwezig die uit eigen ervaring kan vertellen wat de behandeling voor invloed heeft gehad op haar/zijn leven.

Bron: Sanavisie Bodyclinic

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen