Gezond Amsterdam – Vlinders in je buik en de Week van de Lentekriebels

Array

homoseksualiteitDe GGD Amsterdam ondersteunt inmiddels 34 basisscholen bij goede seksuele voorlichting met het project “Vlinders in je buik”. Van 18 t/m 22 maart is er de landelijke “Week van de Lentekriebels” waarin de scholen elke dag lesgeven over relaties en seksualiteit. Hiermee wordt de basis gelegd voor een gezonde seksuele ontwikkeling van basisschoolkinderen.

Kriebels in je buik, het verschil tussen vriendschap en verliefdheid, weerbaarheid, respect voor een ander, verliefd worden op iemand van hetzelfde geslacht, beelden in de media en waar baby’s vandaan komen: elke dag van de Week van de Lentekriebels worden -aangepast aan de leeftijd en belevingswereld van kinderen- verschillende onderwerpen behandeld uit het vernieuwde lespakket `Relaties & Seksualiteit’.

Kinderen en ouders
Kinderen in de groepen 1 t/m 8 van de basisschool krijgen elke dag een les over de thema’s relaties en seksualiteit op een manier die bij de leeftijd en de belevingswereld van ze past en aansluit bij hun seksuele ontwikkeling. Ze krijgen door deze lessen niet alleen kennis en vaardigheden mee maar worden ook weerbaar gemaakt. Om ook thuis relaties en seksualiteit als thema bespreekbaar te maken, worden de ouders door de school betrokken bij het programma.

Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen