Organisatie van de oncologische zorg

Array

technologieDe organisatie van de oncologische zorg staat ter discussie. De behandeling van kanker is complex en ontwikkelt zich voortdurend. Hoogstaande technologische innovaties maken behandelingen minder ingrijpend, maar zijn vaak wel duurder. Slimme organisatie geeft mogelijkheden voor supersnelle diagnostiek en korter verblijf in het ziekenhuis, maar stelt nieuwe eisen aan de nazorg.

Innovatieve zorg vereist goede samenwerking, nu steeds vaker meer disciplines bij de behandeling betrokken worden. De behandeling vereist veel expertise van de behandelaars. Recent verscheen het SONCOS rapport met criteria voor ziekenhuizen om kanker te kunnen behandelen. De uitgangspunten van dit rapport worden ondersteund door behandelaars, zorgverzekeraars, inspectie en patiëntenorganisaties. Het is aannemelijk dat bepaalde behandelingen niet meer in alle ziekenhuizen kunnen plaatsvinden, maar slechts in een beperkt aantal gespecialiseerde oncologische behandelcentra.

Het congres ‘Organisatie van de Oncologische Zorg’ gaat in op deze moderne ontwikkelingen in de oncologische zorg. In het ochtendgedeelte worden de ontwikkelingen op macroniveau geschetst. Het congres start met een bijdrage van een
patiënt die aangeeft wat hij belangrijk vindt tijdens de behandeling van kanker. Daarna volgen inleidingen van toonaangevende professionals over verdeling en concentratie van de oncologische zorg, kansen door moderne informatietechnologie, vernieuwend personeelsbeleid, multidisciplinaire samenwerking en de visie van de inspectie.
In het middaggedeelte komen de uitdagingen voor de praktijk op microniveau aan bod in workshops over veranderingsmanagement, sneldiagnostiek, regionale samenwerking, casemanagement en ondersteunend EPD.

Het congres wordt afgesloten door Mathieu Weggeman met de ‘take home messages’ van het congres.

 

Kijk in de brochure voor het complete programma.

Inschrijving voor het congres is mogelijk via het online inschrijfformulier.

Personen

Schaik, A.E.L. van, Liane – contactpersoon

Diversen

Locatie:
Nederland
Kosten:
€ 295,00
Afronding:
Accreditatie wordt aangevraagd bij ABAN en VenV
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen