De innovatieve Promus PREMIER™ stent biedt aanzienlijke voordelen aan cardiologen en hartpatiënten

Afdeling Cardiologie aan het Erasmus MC voltooide succesvolle eerste implantatie in Nederland
Het Erasmus Medisch Centrum had vorige week een Nederlandse primeur. Voor het eerst werd er in ons land succesvol de eerste Promus PREMIER™ geïmplanteerd. De Promus Premier is de zevende generatie drug-eluting coronaire stent (DES) die Boston Scientific in de afgelopen 10 jaar heeft ontwikkeld en op de markt heeft gebracht. De Promus PREMIER™ stent is ontworpen om artsen een verbeterde DES prestatie aan te bieden bij de behandeling van patiënten met een coronaire aandoening.

“Ik ben zeer onder de indruk te zien hoe dit innovatieve stent design bijdraagt aan een sterk verbeterd plaatsingsgemak bij zeer tortueuze vaten”, aldus Dr. Robert Jan van Geuns, interventiecardioloog aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.

PromusPremier_A Beauty ShotVervolgens voegt hij toe dat dit uniek stent design naast het plaatsingsgemak beschikt over een uitermate zichtbaarheid, radiaire kracht, breukbestendigheid en uitstekende longitudinale sterkte. Met deze stent zijn wij voor de komende jaren verzekerd van de juiste keuze als onze primaire duurzame polymeer gecoate drug eluting stent in het Erasmus Ziekenhuis.

 

De Promus PREMIER™ heeft een aangepast Platinum Chromium (PtCr) stent architectuur en is voorzien van de toonaangevende Everolimus drug en een gefluoreerd copolymeer coating. Dit zorgt ervoor dat het geneesmiddel zeer nauwkeurig lokaal afgegeven kan worden om zodoende weefsel ingroei tegen te gaan. Hierdoor verlaagt men het risico op het wederom blokkeren van de kransslagader en kan de vaatwand zodoende genezen waardoor hij zijn functie behoudt.

 

In Nederland treft ongeveer 100 mensen per dag een hartinfarct en/of herseninfarct en overlijden hieraan. In heel Europa zijn het jaarlijks meer dan 1 miljoen mensen die hierdoor worden getroffen.

 

De Promus PREMIER™ is vanaf heden beschikbaar voor alle Nederlandse ziekenhuizen.

 

Over Boston Scientific

Boston Scientific is een wereldwijde ontwikkelaar, fabrikant en marketeer van medische hulpmiddelen die worden toegepast in een breed scala van interventionele medische specialismen. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.bostonscientific.com

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen