Rivas en ChipSoft ondertekenen overeenkomst

Array

Rivas Zorggroep wil haar cliënten van kwalitatief goede zorg blijven voorzien en kiest er daarom voor al haar 51 instellingen aan te sluiten op de software van ChipSoft. Een grootschalig project, want de zorggroep bevat zowel zorginstellingen voor cure als voor care.

Eén dossier voor alle informatie
Vrijdag 15 maart hebben Rivas Zorggroep en ChipSoft de samenwerking met een handtekening bekrachtigd. Cliënten van Rivas krijgen straks binnen de gehele organisatie één digitaal dossier, het Rivas elektronisch dossier (RED). Hierin hebben, naast de cliënt zelf en afhankelijk van autorisaties, alle behandelaars binnen Rivas inzage en de mogelijkheid om wijzigingen vast te leggen. Informatie wordt aan de bron gestructureerd vastgelegd, waardoor de cliëntveiligheid verhoogt en een efficiënt werkproces wordt ondersteund. De software van ChipSoft is volledig en overzichtelijk, dus alle relevante informatie is binnen handbereik.

Van best of breed naar best of suite
Een uitdaging van de organisatiebrede uitrol is de integratie van alle cure en care-organisaties in één systeem, zonder dat de overzichtelijkheid teniet wordt gedaan. Rivas wil dat behandelaars onderling nog meer samenwerken, ondersteund door één elektronisch cliënten dossier om de zorg klaar te maken voor de toekomst.

Naadloos op elkaar aangesloten
Rivas wil volledige ketenzorg ondersteunen, dus alles moet naadloos op elkaar aansluiten; van thuiszorg tot fysiotherapie tot operatie. Rivas heeft voor ChipSoft gekozen na een selectie van care & cure-criteria en een proof of concept, waarbij er gekeken is wat het systeem precies kan bieden middels een zeer uitgebreide cliëntcasus.

Zorgorganisatiebrede, digitale ondersteuning
Het zorginformatiesysteem en de dossiers van ChipSoft bieden straks de ruim zesduizend professionals van Rivas, plus hun cliënten, organisatiebrede, digitale ondersteuning van het zorgproces. Zo worden er oplossingen geboden voor transparante en gestroomlijnde zorglogistiek, multidisciplinair werken, verhoogde cliëntveiligheid, transmurale communicatie en een efficiëntere workflow. Rivas en ChipSoft zijn enthousiast om samen deze cure- en care-uitdaging aan te gaan. Pieter de Kort, voorzitter van de directie van Rivas, is blij met de ondertekening: “Het Rivas Elektronisch Dossier brengt ons het benodigde overzicht om de zorg in de hele keten nog veiliger en beter te regelen voor onze cliënten.”

contract tekenen handtekeningHans Mulder en Pieter de Kort (voorzitter Raad van Bestuur) bezegelden de overeenkomst

Over Rivas
Rivas Zorggroep is in 1999 opgericht en biedt verschillende soorten zorg: ziekenhuiszorg, woonzorg, verpleeghuiszorg, thuiszorg, particuliere zorg, verloskunde, maatschappelijk werk, kraamzorg en paramedische zorg, waaronder fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek en logopedie. Rivas zorginstellingen zijn te vinden in het gebied tussen Utrecht, Dordrecht en Den Bosch. Alle ruim zesduizend zorgprofessionals binnen de groep werken volgens vijf waarden: veiligheid, hoffelijkheid, uitstraling, plezierig werken en doelmatigheid. De zorggroep is in het kader van het Planetree-project genomineerd voor een aantal initiatieven voor mensgerichte zorg.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen