Patiënten Beatrixziekenhuis in Oogziekenhuis Rotterdam geopereerd

Array

In navolging op de succesvolle samenwerking van zaterdag 3 november 2012 zijn vandaag wederom 32 patiënten van het Beatrixziekenhuis te Gorinchem in Het Oogziekenhuis Rotterdam geopereerd. In de komende periode wordt er vaker op de zaterdagen geopereerd. Doel is om samen een groot deel van de wachtlijst van het Beatrixziekenhuis aan te pakken en patiënten snel, goed en veilig te helpen. Mirjam Lormans, directielid Rivas Zorggroep met aandachtsgebied Beatrixziekenhuis is enthousiast over de actie: “Dankzij deze samenwerking kunnen onze patiënten snel en goed geholpen worden.

Samenwerken aan verkorten van wachtlijsten
Door beide ziekenhuizen is de samenwerking van november 2012 zeer positief geëvalueerd. Ook de patiënten waren zeer tevreden dat zij op deze manier snel geholpen konden worden en dat alles tot in de puntjes voor ze geregeld was. Het enthousiasme dat door deze unieke samenwerking ontstond, heeft ervoor gezorgd dat de ziekenhuizen hebben besloten de eenmalige actie van vorig jaar een vervolg te geven.

Voorlichting en begeleiding
Goede voorlichting en begeleiding van de patiënten staat centraal tijdens deze zaterdagen. Zo werden vandaag de patiënten en hun begeleiders die met de bus naar Rotterdam werden gebracht, begeleid door medewerkers van de poli oogheelkunde van het Beatrixziekenhuis.

Deur tot deur en parkeerservice
De patiënten is de gelegenheid geboden gebruik te maken van een shuttle service van samenwerkingspartner Jeeves: de patiënten werden bij het Beatrixziekenhuis opgehaald, naar Het Oogziekenhuis gereden en na de ingreep weer veilig in Gorinchem afgezet. De patiënten die op eigen gelegenheid naar Rotterdam kwamen, hebben van de ziekenhuizen een gratis parkeerkaart ontvangen.

Samenwerking
Beide ziekenhuizen werken nauw samen binnen Het Oogzorgnetwerk. In Het Oogzorgnetwerk werken veertien ziekenhuizen en zorgaanbieders samen aan de optimalisering van de landelijke en regionale oogzorg, zoals de ontwikkeling van oogheelkundige patiënteninformatie, kortere wachttijden en verwijsmogelijkheden tussen huisarts, optometrist en oogarts.

Recente artikelen