Patiënten Oogziekenhuis minder angst door Klassieke Muziek

0
508

Op vrijdag 15 maart zijn de patiënten van Het Oogziekenhuis Rotterdam getrakteerd op klassieke muziek van Mozart gespeeld door het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Uit diverse onderzoeken blijkt dat klassieke muziek in wachtkamers voor reductie van gevoelens van stress en angst zorgt. Ook als de patiënt niet van klassieke, maar van popmuziek houdt. Het bezoek van het orkest dat in de top tien van de wereld staat, is een cadeau van samenwerkingspartner Jeeves, de organisatie die al sinds 2008 de valet parking bij het ziekenhuis verzorgt.

Valet parking bij Oogziekenhuis
Het Oogziekenhuis, gelegen in het hart van Rotterdam, introduceerde in 2008 als eerste ziekenhuis in Nederland, een parkeerservice waarbij bezoekers en patiënten voor de deur uitstappen en een chauffeur de auto parkeert. klassieke muziekHet vinden van een parkeerplaats in hartje centrum Rotterdam kan ontzettend lastig en tijdrovend zijn. Heel vervelend voor patiënten die, vaak onbekend in het Rotterdamse, hun auto moeten parkeren en op tijd op hun afspraak in het ziekenhuis willen zijn. Sinds de introductie van de parkeerservice in 2008 is parkeerstress bij Het Oogziekenhuis echter verleden tijd. Ook zijn patiënten minder angstig. De valet parkingservice van Het Oogziekenhuis Rotterdam wordt uitgevoerd door het Rotterdamse bedrijf Jeeves.

Angstreductie staat centraal in Het Oogziekenhuis Rotterdam
Het Oogziekenhuis Rotterdam staat bekend om de hooggespecialiseerde oogheelkunde, innovatie en een behandelfilosofie gebaseerd op angstreductie. Het bezoek van het Philharmonisch Orkest past hier dan ook uitstekend bij.