‘Suiker is net als alcohol: extreem verslavend en ongezond

Array

Zonder suiker: stop de verslaving, word gezonder
Suiker werkt verslavend en is slecht voor onze gezondheid. Gevolgen van overmatig gebruik van dit zoete ‘gif’ zijn overgewicht, suikerziekte (type 2), vermoeidheid, depressiviteit en verminderde weerstand.  Het boek  Zonder Suiker van Anne Marie Reuzenaargeeft inzicht in de effecten van ‘slechte’ suikers, helpt het roer omgooien en laat zien welke suikervervangers gebruikt kunnen worden. Het resultaat: meer energie, een betere (suiker)stofwisseling, meer weerstand en  last but not least, een slanker lijf!

Gemiddeld krijgen we zo`n  40 kilo suiker per persoon per jaar binnen, bijna een kilo per week. Dat is veel, heel veel.  Een van de redenen daarvoor  is dat de voedselfabrikanten suiker – en tegenwoordig ook steeds vaker fructose – aan veel voedingsmiddelen toevoegen. Niet alleen aan snoep en frisdrank, maar ook aan bijvoorbeeld brood, ontbijtgranen, vleeswaren en kant-en-klaarproducten. Ongemerkt en ongevraagd krijgen we er dus veel van binnen. En dat is geen gezonde zaak want suiker is niet alleen verslavend, maar ook ongezond. Waarom de industrie zoveel suiker toevoegt, wat de gevolgen daarvan zijn en hoe je aan dit suikerbombardement kunt ontsnappen, lees je in Zonder Suiker.

Het boek  helpt je in vier weken van je suikerverslaving af, laat zien hoe je suiker op een gezonde manier kunt vervangen en besteedt aandacht aan het suikervrij opvoeden van kinderen. Daarnaast richt het boek zich vooral op wat je allemaal wél kunt eten, want er blijft meer dan genoeg lekkers over. Naast veel informatie bevat het boek meer dan 120 superlekkere recepten voor elk moment van de dag – van ontbijt tot toetje en van drank tot taart. Als ondersteuning zijn er meerdere dag- en weekmenu`s opgenomen.

Lees  Zonder Suiker  en ontdek dat suikervrij eten bepaald geen straf is, maar juist een verrijking: puur, lekker én goed voor lichaam en geest!

Zonder suiker
Auteur:
Anne Marie Reuzenaar

Verschijningsdatum:
6 mei 2013
Prijs:
€ 14,95

ISBN:
9789021553313

ISBN e-book:
9789021554655

Anne Marie Reuzenaar is orthomoleculair voedingsdeskundige. Zij heeft een praktijk waar ze mensen met diverse gezondheidsklachten behandelt. Ze schreef eerder onder meer het succesvolle Het heden ik kookboek (ruim 35.000 ex. verkocht).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen