Overheid moet pal staan voor quotum arbeidsgehandicapten

Array

gehandicaptenzorgGroenLinks wil dat de overheid pal gaat staan voor het quotum arbeidsgehandicapten. Dit stelt partijleider Bram van Ojik vandaag bij het debat over arbeidsmarktbeleid. Uit antwoord op Kamervragen van GroenLinks blijkt dat slechts 1% van de werknemers van het Rijk een arbeidshandicap hebben, terwijl het kabinet zelf pleit voor een quotum van 5%.
Van Ojik: “Terecht verplicht dit kabinet werkgevers vanaf 2015 5% arbeidsgehandicapten in dienst te hebben. Maar dan moet de overheid wel zelf het goede voorbeeld geven. 1% is veel te weinig.”

GroenLinks zal minister Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) tijdens het debat vragen hoe het met de wettelijke regeling voor het quotum staat en hoe het Rijk zelf denkt het quotum te gaan halen. Van Ojik verwijst hierbij naar de onderhandelingen tussen het kabinet en sociale partners.

Van Ojik: “Het wettelijke quotum arbeidsgehandicapten ligt daar onder vuur. De werkgevers willen het maar al te graag schrappen. Samsom zei afgelopen weekend in een interview op nu.nl dat de koppeling tussen het quotum en de bezuiniging op de sociale werkplaats ‘in principe staat’. Dat klinkt nog niet al te overtuigend. Ik hoor vandaag graag harde toezeggingen.”

Bron: GroenLinks

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen